کلزیپ
نوشته شده توسط : mar

کلزیپ چیست؟

پوشش کلزیپ یکی از انواع سازه‌های مدرن برای پوشش سقف و دیوار ساختمان است. این نوع پوشش که با نام پوشش ایستادرز یا زیپ پانل نیز شناخته می‌شود، یک ساختار بسیار منعطف و زیپ مانند است که از متریال‌های مشخصی ساخته شده است. پوشش سقف و دیوار با کلزیپ می‌تواند به‌صورت چندلایه باهدف ایجاد یک پوشش بدون نقص طراحی، محاسبه، ساخت و اجرا شود. از جمله مزایای سقف فلزی کلزیپ می‌توان به برخورداری از ظاهر زیبا و یکپارچه، قابلیت شکل‌دهی انواع سقف‌های محدب و مقعر و مقاومت بالا اشاره کرد.

در میان انواع سقف در ساختمان، سیستم پوشش کلزیپ قابل‌استفاده در پوشش سقف و دیوارهای ساختمان‌های تجاری، مسکونی، ویلاها، مراکز خرید، نمایشگاه، فرودگاه و… است. پوشش سقف و دیوار با کلزیپ علاوه بر زیبایی بصری، سبب افزایش طول عمر و استحکام سازه می‌شود. لایه‌هایی که در ساختار کلزیپ استفاده می‌شود عبارت از ورق ذوزنقه‌ای، لایه ضد بخار، بست آلومینیومی، فوم عایق، فاصله‌انداز امگا و ورق پروفیل هستند. این مجموعه لایه‌ها طبق محاسبات دقیق به هم متصل شده و بهترین و بی‌نقص‌ترین پوشش سقف و دیوار را ارائه می‌دهند.

مزایای سقف فلزی کلزیپ

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های پوشش کلزیپ، عدم وجود محدودیت طولی و عرضی است. این سیستم به‌راحتی می‌تواند سالن‌هایی با دهانه‌های بسیار بزرگ را بدون هیچ‌گونه درزی به‌صورت یکپارچه پوشش دهد. پوشش سقف و دیوار با کلزیپ سبک، قوی و سازگار با شرایط محیطی است به‌طوری‌که در ساخت لایه‌های آن تمامی جنبه‌های فیزیکی اعم از عایق صوتی، رطوبتی، دمایی و… کاملاً رعایت می‌شود. وزن سبک کلزیپ باعث راحتی در جابه‌جایی و نصب این پوشش می‌شود.

مقاله پیشنهادی:   آشنایی با سقف کاذب آکوستیک

ساختار سقف کلزیپ باعث می‌شود تا این پوشش هیچ‌گونه محدودیتی در شکل‌پذیری و انعطاف‌پذیری نداشته باشد و امکان و قابلیت فرم دهی به انواع مختلف محدب، مقعر، مخروطی و… را ایجاد می‌کند. پوشش سقف و دیوار کلزیپ به دلیل ساختار یکپارچه مقاومت بالایی در برابر زلزله، تغییرات آب‌وهوایی، رطوبت، گرما و… ایجاد می‌کند.

پوشش کلزیپ در مقایسه با مصالح قدیمی عمر بالایی دارد و برخلاف سایر مصالح از تنوع رنگ و شکل زیادی برخوردار است. از دیگر مزایای پوشش سقف کلزیپ می‌توان به این نکته اشاره کرد که استفاده از کلزیپ می‌تواند تا حد زیادی در هزینه و انرژی صرفه‌جویی کند.

مزایای دیگر پوشش سقف و دیوار با کلزیپ

از دیگر مزایای پوشش سقف و دیوار با کلزیپ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • وزن سبک: پرکاربردترین فلز در پوشش کلزیپ آلومینیوم است که استفاده از آن موجب شده است این ساختار از سایر مصالح وزن کمتری داشته باشد.
  • عدم محدودیت اندازه: استفاده از ماشین‌آلات پرتال و فرمینگ پروفیل پوشش کلزیپ در محل پروژه، این امکان را به وجود می‌آورد تا بتوان طول حداقل ۱۵۰ متر را نصب و اجرا کرد.
  • غیر قابل‌اشتعال: مواد مورداستفاده در پوشش کلزیپ تا حد زیادی در برابر آتش مقاوم و غیر قابل‌اشتعال هستند.
  • آکوستیک بودن: استفاده در ورق‌های فرم داده شده همراه با عایق حرارتی و صوتی در کلزیپ خاصیت جذب صدا را در این سیستم افزایش می‌دهد. به همین دلیل از پوشش سقف و دیوار با کلزیپ در فرودگاه‌ها، سالن‌های ترمینال و محل‌های عمومی استفاده می‌شود.
  • مقاومت در برابر سایش و خوردگی: استفاده از پوشش‌های رنگ چندلایه بر روی سطح پروفیل کلزیپ مقاومت و دوام این نوع سیستم را در برابر مواد خورنده افزایش می‌دهد.
  • مقاومت در برابر آب و رطوبت: عدم سوراخ‌کاری، عدم استفاده از پیچ و پرچ و اتصالات برای نصب لایه رو و جمع‌آوری و زهکشی مناسب آب باران توسط آبرو سبب ایجاد پوشش سقف و دیواری یکدست بدون هیچ‌گونه نفوذ رطوبت و آب به ساختمان می‌شود.
  • سازگار با محیط‌زیست: مواد تشکیل‌دهنده پوشش سقف و دیوار با کلزیپ از مواد قابل‌بازیافت تشکیل شده‌اند و فرایند تولید آن‌ها نسبت به سایر مصالح آلایندگی کمتری دارد.
  • سرعت و سهولت اجرا: بهره‌گیری از به‌روزترین ماشین‌آلات، امکان فرم‌دادن پروفیل‌های کلزیپ و فرایند نصب آسان سرعت اجرای کار را تا حد زیادی بالا می‌برد.
  • امکان استفاده در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف: کلزیپ قابلیت اجرا در طیف مختلفی از طرح‌ها و رنگ‌ها را فراهم می‌کند.

اجزای تشکیل‌دهنده پوشش سقف و دیوار با کلزیپ

همان‌طور که گفتیم، کلزیپ مانند ساختار ساندویچ پانل از لایه‌های مختلفی ساخته شده است. اجزای تشکیل‌دهنده پوشش کلزیپ به شرح زیر است:

۱. لایه زیر

برای لایه زیرپوشش کلزیپ می‌توان بسته به نسبت فاصله پروفیل‌های زیرسازی پوشش سقف، از ورق به فرم ذوزنقه، سینوسی، ورق‌های گام کوتاه و یا ورق‌های گالوانیزه یا آلومینیوم دارای یک پوشش رنگ استفاده کرد.

۲. لایه بخاربند

اختلاف دما میان فضای داخلی و خارجی ساختمان می‌تواند باعث ایجاد تعریق در لایه‌های داخلی پوشش سقف و دیوار با کلزیپ شود. به‌منظور جلوگیری از ایجاد تعریق، لایه بخاربند یا نم‌گیر متشکل از یک‌لایه فویل آلومینیومی، یک‌لایه پلی‌استر و دولایه پلی‌اتیلن بر روی لایه زیر نصب می‌شود. این لایه عملکرد ضد بخار را در کلزیپ ارائه می‌دهد.

۳. فاصله انداز امگا

به‌منظور اتصال بهتر کلیپس و ورق لایه رو با لایه‌های زیرین، از پروفیل‌های گالوانیزه اسپیسر امگا استفاده می‌شود.

۴. ترمو کلیپس

همان‌طور که گفتیم، پوشش سقف و دیوار با کلزیپ عملکرد عایق حرارتی را نیز ارائه می‌دهد. پد عایق حرارتی یا اصطلاحاً ترمال به‌عنوان لایه جداگر مانع تبادل حرارتی بین لایه زیرورو می‌شود. بدین ترتیب، تا حد زیادی از هدررفتن انرژی جلوگیری می‌شود.

۵. پایه‌های نگهدارنده

پایه‌های نگهدارنده لایه روی کلزیپ کلیپس‌های آلومینیومی هستند که به نسبت ضخامت پد عایق حرارتی، در ارتفاع‌های مختلفی در دسترس هستند.

۶. عایق

عایق مصرفی در پوشش سقف و دیوار با کلزیپ پشم سنگ است که به دو صورت تخته‌ای و رولی در اندازه‌ها و ضخامت‌های مختلف است. علاوه بر این، از پشم‌شیشه، پلی‌یورتان، پلی‌استایرن و… نیز به‌عنوان لایه عایق در پوشش کلزیپ استفاده می‌شوند.

۷. پروفیل کلزیپ

لایه روی پروفیل کلزیپ است که بر روی کلیپس‌های آلومینیومی قرار می‌گیرد و به‌وسیله دستگاه زیپر نصب می‌شود. جنس این لایه از آلومینیوم است و به‌عنوان لایه نهایی پوشش سقف و دیوار با کلزیپ استفاده می‌شود.

موارد استفاده از پوشش کلزیپ

ویژگی‌های منحصربه‌فرد پوشش کلزیپ و تنوع در اشکال، اندازه و رنگ این پوشش باعث شده است تا استفاده از آن را در مکان‌های مختلفی امکان‌پذیر کند. به دلیل ویژگی‌های عایق حرارتی و صوتی از کلزیپ به‌عنوان پوشش سقف و دیوار بیمارستان‌ها، فرودگاه‌ها، سالن‌های ورزشی و… استفاده می‌شود. پوشش سقف و دیوار با کلزیپ به دلیل مقاومت در برابر حرارت، نشت آب و رطوبت در معماری سبز مورداستفاده قرار می‌گیرد. استفاده از پوشش زیپ پانل در سقف و دیوارها در محل‌هایی که شرایط آب‌وهوایی سختی دارند؛ مانند شهرهای پرباران می‌تواند گزینه خوبی باشد.

مقاله پیشنهادی:   سقف کاذب آلومینیومی؛ ویژگی ها و کاربردهای آن

استفاده از پوشش دیوارها با کلزیپ می‌تواند یک نمای مدرن و متفاوت به ساختمان ببخشد و علاوه بر زیبایی بصری، مقاومت و دوام بالایی را ایجاد کند. برای اطلاع از انواع نمای فلزی در ساختمان سازی کلیک کنید. هدف اصلی از تولید کلزیپ علاوه بر مزایای مذکور، ایجاد یک سبک ساختمان‌سازی مدرن و منعطف برای انواع معماری‌ها است. به‌طورکلی، تنوع و تطبیق‌پذیری پوشش سقف و دیوار با کلزیپ آن را به یک انتخاب عالی برای انواع ساختمان‌های تجاری، مسکونی، معماری، سازه‌ای و… تبدیل کرده است.

پوشش سقف و دیوار کلزیپ در سازه‌هایی با سطوح مختلف و طرح‌های معماری پیچیده و ماهرانه قابل‌اجرا است. استفاده از پوشش کلزیپ برای سقف ساختمان علاوه بر دوام طولانی و عدم نیاز به نگهداری و تعمیر یک جایگزین عالی برای مصالحی مانند ایزوگام است. از جمله مزایای سقف فلزی کلزیپ می‌توان به این نکته اشاره کرد که در این سقف از هیچ پیچ و بستی استفاده نمی‌شود. به همین دلیل در معرض عناصری که باعث سایش و خرابی می‌شوند مقاومت بالایی دارد.

قیمت پوشش کلزیپ

متریال مورداستفاده در پوشش سقف و دیوار با کلزیپ دارای تنوع بالایی است. کاربری پروژه، موقعیت مکانی، مشخصات فنی سازه، فرم پوشش سقف، توان مالی کارفرما و… از عوامل مهم در تعیین قیمت کلزیپ هستند. انتخاب ویژگی‌های متریال مصرفی از جمله نوع و ضخامت نوع و کیفیت رنگ ورق‌ها و… نقش مهمی در قیمت پوشش کلزیپ ایفا می‌کند. استفاده از سیستم‌های جانبی مانند برف‌گیر، هیتر، آبرو و… نیز می‌توانند در قیمت کلزیپ مؤثر باشند.

جمع‌بندی

پوشش سقف و دیوار با کلزیپ پوششی سبک و بسیار مقاوم است که به‌راحتی بر روی سقف و دیوارهای ساختمان نصب می‌شود. پوشش کلزیپ دارای خاصیت انعطاف‌پذیری بالایی است و برای پوشش طیف مختلفی از اشکال منحنی سقف و دیوارها مورداستفاده قرار می‌گیرد. استفاده از کلزیپ می‌تواند مزایای مختلفی را به همراه داشته باشد. از جمله مزایای سقف فلزی کلزیپ می‌توان به مقاومت بالا در برابر رطوبت، غیر قابل‌اشتعال بودن، عدم نیاز به مراقبت و تعمیر و قابلیت استفاده مجدد اشاره کرد.

استفاده از پوشش کلزیپ می‌تواند علاوه بر مقاومت بالا در برابر زلزله، تغییرات آب‌وهوایی، جابه‌جایی آسان و… تا حد زیادی در انرژی و هزینه صرفه‌جویی کند. شرکت دالفا پیشرو در تولید انواع پوشش های سقفی مانند پوشش سقف ایستادرز، قلاشینگ و طراحی انواع نمای ساختمان تلاش می کند تا زیباترین و مناسب ترین نماهای ساختمانی مطابق با شرایط مختلف را به مشتریان عزیز عرضه کند. شما می توانید با مراجعه به صفحه تماس، با شرکت دالفا در ارتباط باشید.





:: بازدید از این مطلب : 199
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 13 آذر 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: